2019. február 8., péntek

Kétszer volt mágia [Twice Magic könyvajánló]


Ami egyszer megtörtént... nem történhet meg kétszer, igaz? Ó, dehogynem!


Cressida Cowell: The Wizards of Once – Twice Magic


A The Wizards of Once-ból megismert Xar, a varázslófiú akibe nem szorult túl sok varázslat, Wish a vasharcos hercegnő, akibe túl sok is szorult, és Bodkin a testőr, aki csak próbál a realitás talaján megállni (sikertelenül); újra találkoznak, hiszen a boszorkányok visszatértek, és Wish-nél van a megoldás, amivel örökre megszabadulhatnak tőlük. Az utazásuk a varázslat hozzávalóiért váratlan fordulatokkal teli, a végkifejlet pedig nagyobb volumenű, mint valaha gondolták volna: talán képes rá, hogy alapjaiba rengesse meg a varázslók és a vasharcosok egymásról alkotott véleményét.

Érdemes a három fiatallal tartanod, ha:
  • nem tűröd túl jól a bezártságot
  • szerinted is lehet varázslat nélkül is boldogulni
  • mindig is szerettél volna hiúzokhoz bújva aludni
  • érdekelnek a szülő-gyerek kapcsolatok
  • a legendássá alakult szerelmi történetek
  • hiszel abban, hogy csak a megfelelő tanárt kell megtalálni
  • vagy egy óriás utolsó lehelete
  • és egyetértesz azzal, hogyha elpazarlod az időd aggódásra, akkor nem marad egy perced sem rácsodálkozni, milyen gyönyörű a világ ;) 


Cressida a tőle megszokhatott erővel, lendülettel és mágiával vezeti tovább hőseinket a rögös úton, ami a céljuk felé vezet. A Twice Magic hihetetlenül jó folytatás lett, számomra minden tekintetben felülmúlta az első kötetet, remekül továbbvitte a karaktereket és olyan fordulatokat adott hozzá a történethez, amikre egyáltalán nem is vártam. Ha tetszett az első, mindenképpen ajánlom ezt is ;)


A fanart alkotója Yv.


Egyéb fandomhíreink: az első kötet megjelent tavaly magyar fordításban Hajdan varázslói címmel, és nagyszerű lett a fordítás, nagyon örülök, hogy remekül sikerült átadni a bonyolult neveket is, lessetek rá!
A harmadik kötet idén szeptemberben fog megjelenni Knock Three Times címmel.
Éééés a DreamWorks Animation máris megvette a megfilmesítési jogokat, és abból kiindulva, hogy mi lett a How to... sorozatból, én várom, mi sül ki belőle, még ha nem is a közeli jövőben derül ki :D


Elkövettem hasonlókat:

Cressida Cowell: The Wizards of Once
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat reload
Scarlet Curtis: Egy feminista nem jár rózsaszínben és egyéb hazugságok (rendhagyó könyvajánló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése